11 (unşpe) recomandări de weekend

Redacția | 26 Aug 2016

Ultimul weekend de vară. Are you game?

FESTIVALURI

1. Între 26 și 28 august, luăm cortul în spate și ne satisfacem pofta de filme la a treia ediție a Festivalului de Film Victoria. În deschidere, se dă Bacalaureat (r: Cristian Mungiu), care a fost filmat chiar acolo, la poalele Munților Făgăraș. Selecția cuprinde lungmetraje românești precum Comoara lui Corneliu Porumboiu, cât și scurte premiate prin țară și pe-afară. Intrarea la proiecții este liberă, iar autoritățile locale fac cinste cu spațiile de campare.

Bonus: interviu cu Maria Drăguș, protagonista sub25 a filmului lui Mungiu. 

2. Teatru independent cu duiumul în continuare la Undercloud, sub acoperișul ARCUB. Sâmbătă, de la 19:00, se joacă Hedwig, iar duminică, la aceeași oră, poți vedea Lungs, în regia lui Nae Constantin Tănase. Programul festivalului îl găsești aici. De relatări la cald se ocupă Alin Neguțoiu

3. Festivalul Dilema Veche a ajuns la a cincea ediție. Dacă ești prin Alba Iulia sau prin împrejurimi, poți să te dedai la un weekend cu conferințe, concerte, ateliere, lecturi publice și proiecții de film (Dincolo de calea ferată și Toto și surorile lui). La capitolul muzică, vor bifa și Budapest Gipsy Simphony Orchestra, A.G. Weinberger, Hakeshet Klezmer Band și Mahala Rai Banda. Pianista Ana Silvestru va oferi un recital de pian în Catedrala Romano-Catolică. 

4. Cine n-a ajuns până acum la Piatra Neamț să-și facă repede drum, că Filmul de Piatra se termină pe 28 august. Filme, muzică, ateliere, zâmbete și so much youth te așteaptă la Cinema Dacia, Curtea Domnească Piatra Neamț, Ceainăria Teaz și pe malul lacului, La Caiace. Recomandare specială: sâmbătă de la 16:00, oamenii hiper-harnici de la Casa Jurnalistului vor povesti la Cinema Dacia despre videojurnalismul antropologic independent.

5. Nu trebuie să pleci din București pentru festival, cel puțin nu pentru muzică. La Bucharest GreenSounds Festival vin Subcarpati (care lansează un album nou), N.O.H.A., SCARECROW The Blues Hip Hop, Pistol cu Capse, STRUNG OUT, RoadkillSoda, The Herbaliser, Koop Oscar Orchestra, Otros Aires, Lucia, Muse Quartet, Otherside, Cred Ca Sunt Extraterestru, The Kryptonite Sparks, Harlequin_Jack, Razvan Hefe, Helen, Omelette și mai sunt. 26-28 august, în Herăstrău, cu intrar
26-28 august I Herăstrău Park I #FreeEntry

6. Sus pe Promenada Mall se organizează un mini-festival de scurtmetraje între 26 și 28. Filmele încep în fiecare zi la 20:30 și intrarea este liberă. Program și detalii aici.

LITORAL

7. Marea cu Sarea #6 se petrece la Unbar, pe plaja Corbu, de azi până duminică. În fiecare zi pune muzică altcineva. În rest, știi cum e: baie, soare, relaxare, and show them that beach body

LOCAL 

8. Sâmbătă, Grădina Icoanei devine Grădina călătoare sâmbătă și duminică. Asociația de prietenie Româno-Turcă și asociațiile Sarang Hangug - 사랑 한국 și Namaste India vor avea standuri în parc. Nu ocoli nici târgul de produse handmade, sau colțul unde se vor face codițe și tatuaje cu henna.

9. În aceeași zi, Pieptiș al lui Patrick Brăila se proiectează pentru prima oară la Cluj-Napoca, de la 19:00, în Sala RAP din Fabrica de Pensule. După vizionare, rămâneți la o discuție despre drumul parcurs pentru realizarea scurtmetrajului, despre cum a fost primit până acum și despre ce urmează pentru regizorul lui.

10. Duminică, cum la CNDB s-au pricopsit cu niște super-scaune de la sud de Peninsula Scandinavă, s-au gândit să le facă botezul la prima duminică de CNDB Domol, un eveniment dedicat lenei din ziua a șaptea. Spre deosebire de restul lumii, DJ-ii, Adrian Mușat (Dosch / Delahaze FM) și Andrei Grigore (ex-Poetrip) chiar vor avea de lucru prin curte. De pe la 17:00 începe și ține până târziu în noapte.  

11. Gândește-te la rochii plutitoare în piscină, reflexii de lamé în noapte, costume ude, omoplați picurați și alunecări în ritm de disco. Gândește-te la Denise Richards, Neve Campbell și Matt Dillon în Wild things și vino cu toate filmele pe care ți le-ai făcut vreodată pentru acea petrecere la piscină. Nocturna muzicală este asigurată de trigonul regal that couch funk collective, Heion și Bogman, apa e caldă, vinul pus la rece. Gândește-te că e ultimul weekend de vară și că de săptămâna viitoare intră Mercur în retrograd. Nicecream goes nite swimming, so do the hustle @ Youniverse Summer Club. [perfect pentru un moodboard de weekend

***
Fotografie de Alexandra Ștefănescu. 
Pin It email