14 (paişpe) recomandări de weekend

Redacția | 29 Iul 2016

Unteatru, ponton, grădina botanică, 3 Smoked Olives, Padina Fest, nocturnă de muzee și sindrofii lăutărești sau disco.

1. Weekendul ăsta ne bucurăm de teatrul independent din România la Zilele UNTEATRU. Azi, de la 18:00, Bulboacă are vernisaj cu periplul lui cu personalul prin România, despre care a ținut jurnal pe SUB25. De la 19:30, poți vedea în premieră Vandalul lui Hamish Linklater în prezența autorului, urmat de concert Lucia. Și tot așa, teatru, muzică, discuții în fiecare seară, la deja îndrăgita adresă Sfinții Apostoli 44.

2. Pentru cine nu pleacă din București dar are chef de bâțâială, de azi până duminică, noul spațiu MUST din București - pontonul din Parcul Carol - dă party după party. Vineri și sâmbătă se intră după 22:00 (intrare 20 de lei), iar duminică e party de după-amiază. 

3. La Ostrov în Călărași începe azi unul dintre cele mai cool festivaluri ale verii, și numai luându-ne după titlu. 3 Smoked Olives e, de fapt, o insulă, se traversează cu barca (prețuri de la 10 la 20 lei dus-întors), se doarme sub stele (campare moca), sunt 10 km de plajă, pădure și Dunăre. + pun muzică cei mai sexy DJ români (The Rabbit King, Charlie, Golan, The Model, Ada Kaleh). Brățara e 150 lei. 

VINERI 


4. Grădina Botanică (superbă în perioada asta) e din nou gazda unui picnic ShortsUP cum numai ei știu să facă, și care se-ntinde pe două zile. Azi și mâine, de la 18.00 până la 23.30 programul cuprinde filme scurte, muzică, proiecții multimedia și ateliere + un food court apetisant (Burger Van, Urban Burger, Sunday Bages and Coffee, FruFru). Let's Short! 

5. La Padina Fest, seara asta stă sub semnul muzicii rock, aka cântă live mulți băieți bărboși: Vița de Vie, RATB, Coma, E.M.I.L și Pixels, la 1509 metri altitudine, pe platoul Padina din Bucegi. Sâmbăta e electro, cu Șuie, Gojira + Planet H, Golan, Baba Dochia și We Singing Colors, iar duminică dimineața, în loc de Bolero, bagă Filarmonica Muntenia. Padina rocks și pentru că e eco și propune activități montane, printre care un maraton, pentru cine are picioare. Camparea e gratuită, iar abonamentul 100 lei, 120 de la intrare. 

6. În București MNAR-ul se culcă mai târziu weekend-ul ăsta. Pentru cui îi place să viziteze un muzeu noaptea dar detestă îmbulzeala de la Noaptea Muzeelor, noul program de nocturnă muzeală de la MNAR (muzeul e deschis până la 22 în ultimele zile din lună) vine la țanc. Azi e deschisă Galeria Națională și expoziția temporară Oglinzile Orientului iar sâmbătă Galeria de Artă Europeană și Muzeul Colecțiilor de Artă de pe Calea Victoriei, Zambaccian și Pallady. 

7. La Cluj, la galeria Sabot de la Fabrica de Pensule se deschide expoziția de vară Künstlich, natürlich!, curatoriată de Vlad Nancă și Nona Inescu, care cuprinde opere a 11 artiști, printre care curatorii, Larisa Sitar, Răzvan Boar și Alice Tomaselli. 

8. Stela și Dana fac sindrofie în cartier și vinerea asta, cu lăutărească veche și petrecere de să rămâi fără tălpi la sandale. Din playlist cităm Romica Puceanu, Fărâmiță Lambru și Gabi Luncă. Iar mâine o iau de la capăt cu noaptea albă, cu povești despre Sălaj de la gazde. Să fie primit! 

SÂMBĂTĂ 

9. Piatra Neamț e prima oprire a caravanei NexT: la Ștrandul Tineretului, spectatorii vor petrece 2 seri pe iarbă verde cu ochii în cele 11 scurtmetraje din programele NexT Romanian Shorts și Best of NexT.

10. Ne era dor de niște disco, ce-i drept. Eugen Rădescu o să ne facă să ne simțim dirty din nou sâmbătă de la 23:00 în Control. Sperăm să nu uite de Sabrina

DUMINICĂ


11. Echipa de la Scrie Despre Tine are, ca întotdeauna, proiecte mișto în tolbă. În seara asta, de la 19:00, ne așteaptă la un teatru-labirint imersiv intitulat În Grivița, la J'ai Bistrot. Detalii și rezervări aici. Și dacă tot suntem la SDT, aruncă un ochi și pe proiectul pe care-l pregătesc despre viața la birou, intitulat magic Brânza topită, poate contribui și tu. 

12. Editura Herald și Grădina Sticlarilor ne invită de la 20:00, la o seară cu poezii de Baba Taher, Omar Khayyam, Saadi, Rumi, Sabestari și Hafez. Mihnea Mihăilescu și Teodor Dumbravă vor recita o selecție din volumul Poezii Persane, traduse în română de Otto Starck. Versurile vor fi acompaniate de concertul Quieter Than Silence, susținut de Mehdi Aminian (Iran) și Mohamad Zatari (Siria).

13. Teatrul Luni de la Green Hours face o aroganță și ne așteaptă la ei și duminica, de data asta. ANTIWORLDS / Antilumi este un spectacol de artă perfomativă, o producție a Antibody Corporation din Chicago și vor performa April Lynn și Adam Rose. Intrarea este doar 10 lei, dar rezervă de pe acum. 

14. Pentru că uneori ne mai trebuie și un pic de reality check, Manasia ne pregătește un documentar cu care să ne încheiem săptămâna c-un nod în gât: Nefret, despre hate crime în Turcia, urmat de o sesiune de Q&A cu producătorul (via Skype). 
Pin It email