15 chestii de luni până joi

Redacția | 03 Apr 2017

Săptămână cu de toate: (multe) filme, teatru, performance, dezbateri și concerte.

Luni, 3 aprilie

1. Festivalul de arte performative News from Polska, care aduce cei mai importanți artiști polonezi ai noii generații, e în toi, așa că pe 3 aprilie ai un artist talk cu Ania Novak la tranzit.ro (str. Gazelei, nr. 44), iar joi, pe 6 aprilie, un eveniment conex: performance-ul „Richard. Un trup din furie” (concept și performance Piotr Wach). Programul complet îl găsești aici.

2. M(ucenicul) (r: Kirill Serebrennikov), un film care a avut premiera la Cannes și care te trece printr-o mie de stări în timp ce te face să te gândești la cum ar trebui predată educația sexuală în școli și ce efecte poate avea implicarea Bisericii în cele mai adânci straturi ale societății, a intrat și la noi în săli. Nu-l rata.

3. La Teatrul Odeon se joacă de la 19:00 Job Interviews, un spectacol regizat de Alexandru Mâzgăreanu la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești, despre o femeie de carieră (interpretată de Oxana Moravec) care se refugiază în muncă și refuză orice urmă de empatie față de cei din jur.

4. Festivalul național „Serile teatrului studențesc”, care a ajuns la ediția #19 ține de luni până vineri, iar intrarea este liberă, cu rezervare. Programul aici.

5. Sans Soleil (r: Chris Marker), un documentar experimental despre memorie și percepția amintirilor este Filmul de Luni, de la Lente (de la 20:30, pe strada Arcului, nr. 8). Dacă nu ai dat de el până acum, ai face bine să-l vezi. It's never like the first time.

Marți, 4 aprilie

6. Echipa proiectului Geta Brătescu - Apariții, care va reprezenta România la Bienala de la Veneția în 2017, organizează primul eveniment din seria de întâlniri și discuții publice, la Salonul de Proiecte (str. Ion Brezoianu, nr. 23-25, Tipografia Universul, Corp B), de la 18:00. Următoarele evenimente vor avea loc pe 5 aprilie în Cluj, la Fabrica de Pensule și pe 6 aprilie la Timișoara, la Ambasada.

7. De la ora 19:00, Frontline Club organizează la Centrul Ceh (str. Ion Ghica, nr. 11) o dezbatere despre alegerile prezidențiale din Franța. Invitați sunt Irène Costelian, corespondent Libération, Vincent Martigny, conferențiar în științe politice și realizatorul emisiunii "Atelierele puterii" de la France Culture și Paul Cozighian, corespondent în România pentru Radio France.

8. Grupul Ufilm revine cu o seară de film la Bar TheBluzz, pe strada Plantelor, nr. 25. L'Uccello Dalle Piume Di Cristallo al lui Dario Argento, unul dintre primele filme giallo, începe la ora 19:30. Există doar 15 locuri, așa că rezervarea este obligatorie. Mai multe detalii aici.

9. De la 20:00, în cadrul CineMacaz va fi proiectat Arna's Children, un documentar care urmărește timp de 10-12 ani poveștile unor puști din tabăra de refugiați din Palestina Ocupată, care sunt atrași la începutul anilor '90 într-un proiect de terapie prin teatru inițiat de Arna Mer-Khamis, o cunoscută militantă antisionistă din Israel. Intrarea este liberă.

Miercuri, 5 aprilie

10. Evenimentul săptămânal „Intersecțiile de miercuri” revine de săptămâna asta cu conferințe, dezbateri și lecturi publice, la Rezidența Scena9 (str. I.L. Caragiale, nr. 32). Prima invitată este poeta Angela Marinescu, într-un dialog cu Svetlana Cârstean. Începând cu ora 19:00.

11. Și dacă te mai ține, de la 21:00, băieții de la Coma vin în concert la Expirat Halele Carol.

Joi, 6 aprilie

12. La Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Sala Frescelor, are loc de la 18:00 conferința „Speranță în aer”, unde se va discuta despre încălzirea globală și alte schimbări climatice cu specialiști în domeniu: Tim Flannery, ecologist, biolog și jurnalist de mediu, director al Climate Commision, profesor la Melbourne Sustainable Society Institute, Roxana Bojariu, climatolog și membru al Comisiei interguvernamentale pentru schimbările climatice și Raluca Ouriaghli, director Ateliere Fără Frontiere. Participarea este gratuită, dar trebuie să-ți rezervi locul la irina.vasilescu@asociatiasnk.ro.

13. Spectacolul NSFW - Nerecomandat la job de la POINT (str. Eremia Grigorescu, nr. 10) ne reamintește că trăim într-o lume în care sexul vinde orice, oricând. O satiră fresh, în regia lui Horia Suru, cu Emilian Oprea, Gabriel Răuță, Ana-Maria Moldovan, Alexandru Potocean și Rareș Andrici. Începe la ora 20:00.

14. Feeling old yet? Finlandezii de la Apocalyptica vin la Sala Palatului, unde vor intepreta piese de pe celebrul album „Apocalyptica plays Metallica by 4 cellos”, care aniversează 20 (!) de anișori.

15. Lucia vine cu tot cu formația, pentru un concert acustic la M60 (str. Mendeleev, nr. 2), după miezul nopții. Biletele sunt în număr limitat și costă 50 de lei.
Pin It email