16 (şaişpe) recomandări de weekend

Carina Cozminschi | 08 Dec 2017

Atitudine civică, teatru, psihanaliză & film, petreceri:

VINERI

Între 8 și 10 decembrie, la Alba-Iulia are loc CivicOn: Festival de atitudine, un weekend plin cu ateliere de gândire critică, educație media și educație civică, precum și discuții despre rolul presei, artei și societății civile într-o democrație funcțională, organizat împreună cu cei de la Funky Citizens. Te vei întâlni acolo cu Dan Perjovschi, Ovidiu Vanghele, Luiza Vasiliu, Attila Biro, Alina Calistru, Cristina Foarfă, Bianca Oanea și  Alex Doppelgänger. Programul aici.

[film] Azi și mâine mai ai șansa să vezi cele mai mișto filme făcute de sudenți la cel mai - la fel de mișto - festival internațional de film studențesc -CineMAiubit. Proiecțiile de la cele trei categorii ale festivalului  (experiment, documentar și ficțiune) încep de la ora 13:00 la Sala Atelier UNATC și te duc până târziu în noapte. Poți să verifici programul lor pentru lista filmelor, dar noi recomandăm să mergi cu ochii și cu minte deschisă și să te lași surprins de cele mai fresh talente.

[concert] Poate o știți de la Vocea România sau din primul ei videoclip scos în vara aceasta - Ligia Hojda are o voce și niște plete to die for. Astăzi cântă de la 21:00 într-o variantă acustică la unteatru, așa că mergeți fie să o vedeți pentru prima oară fie să vă alimentați în continuare iubirea pentru ea din umbră.

[teatru] La POINT se întâmplă de la 20:00 o avanpremieră care tare avem senzația că o să ne ajungă la inimă. Bun de export a început ca un text despre trei generații ale familiei Tocilescu, scris de reprezentantul Alex Tocilescu și adus la viață de Catinca Drăgănescu. Spectacolul vorbește despre decizia de a pleca înafară cu care ne confruntăm tot mai mulți dintre noi, chiar dacă în mod indirect și despre cât de firesc a devenit acest subiect în viețile tinerilor.

[film] La Festivalul de psihanaliză și film ni se explică de ce ne-a răscolit până în măduva oaselor filmul Despre trup și suflet pe care l-am trăit, mai mult decât văzut, cu respirația tăiată. De la 20:30 rulează la Cinema Muzeul Țăranului acest minunat film, după care este psihanalizat de Anatol Reghintovschi, ocazie perfectă de a-l (re)vedea și înțelege mai în profunzime.

[party] La Manasia se întâmplă iar mare bairam, de data asta îi zice Nuaptebunapetrecere și se aud în boxe DJ Alecsandra și DJ Virgil. Noapte, mergem, petrecere, dansăm, dimineața, tot așa.

[party] Kim Ann Foxman, pe care poate o știți din Hercules & Love Affair pune diseară muzică în Control, urmată de un set live powered by Legowelt.

SÂMBĂTĂ

[teatru] La unteatru se sărbătoresc cei mai pasionați dintre Instagramerii bucureșteni la Bucharest Instacorner Part One - o expoziție care adună 36 de instagrammeri și 72 din creațiile lor, care ne arată altfel orașul. De acolo o să iasă cele mai mișto story-uri ale weekendului, așa că fugi încolo de la 15:00 ca să ai o șansă să îți faci o apariție nonșalantă în vreuna dintre ele.

[party] Ștefan și Oana de la Poetrip condesează 48 de zile și 8000 de kilometri într-un rezumat muzical pe care îl prezintă de la 21:00 la Macaz. Poetrip la Macaz după Eurotrip e felul lor de a încheia călătoria care a desființat orice graniță ar mai fi stat în picioare între ei și o să fie cu dans până te lasă picioarele.

[concert] Lydia Lunch - cântăreață, poetă, acriță, zeiță - vine în Control Club, în turneul său de lansare a noului album Retrovirus. De neratat.

[party] Și tot în Control, dar mai aproape de miezul nopții, începe o seară de techno grăvuț cu Blawan, care a pregătit un extended set.

DUMINICĂ

[teatru] Nu știm dacă să ne bucure sau să ne întristeze, dar cert e că Psycho (r. Iris Spiridon) are ultima reprezentație pe anul acesta de la 20:00 la Apollo111. Spectacolul e după o idee de Robert Bloch și vorbește despre despre teama de a recunoaște ce am fi in stare să facem pentru ceea ce iubim. Deci despre oricare dintre noi, într-o oarecare măsură.

[teatru] Compania de teatru independent feminist rom Giuvlipen prezintă de la 20:00 la MNAC spectacolul Albastru/Portocaliu (r. Mihai Lukacs), o adaptare după un text de Joe Penhall. Prin experiența a Gildei, o tânără femeie de etnie romă, în calitate de pacient al secției de psihiatrie, spectacolul devine vocea experiențelor ascunse, discriminatorii sau tabuizate.

Hot Lagoon te pune față în față cu unii din artiștii tăi preferați – fie ei designeri sau ilustratori ca să le vezi cele mai reprezentative lucrări și să îi toci la bani mărunți pe seama lor. Eventul de tip pop-up showroom se întâmplă de la 13:00 la Apollo 111 și îi aduce la un loc pe Ioana Șopov / Lea Rasovszky / Livia Fălcaru / Andrei Nicolescu / BumbagR and many others pe care vrei să îi cunoști, doar că poate nu știi încă asta.

[film] În cadrul Festivalului de Psihanaliză și Film are loc de la 20:00 proiecția filmului L'amant double (r. François Ozon, urmat, după cum ne-a obișnuit festivalul, de psihanaliza doctorului Cristian Andrei. Filmul prezentat la Cannes arată, ca să vezi, cum e să te îndrăgostești de psihanalistul tău și să încerci să îl înțelegi, de data aceasta, tu pe el.

[concert] Tocmai din Congo vin cei de la Konono n°1, aduși de cei de la Outernational la Control Club. O orchestră folclorică africană fondată acum mai bine de 40 de ani, care ne va da peste cap tot ceea credeam că știm despre instrumentele de percuție. Bilete de găsit aici.
Pin It email