20 (douăzeci) de recomandări de weekend

Ştefania Matache | 04 Sep 2015

Primul weekend de toamnă, plin ochi cu live-uri, teatru, dans, fotografie, acrobații pe skateboard, în aer sau pe apă, plus cea mai tare petrecere, la ștrand.

1. Azi, de la 19, anii '90 se instalează la Terasa Baraka, la Friendly Friday cu Eugen Rădescu. Se garantează veselie pe hituri de vară, cât încă mai ţine, plus un răsărit care te prinde dansând. Intrare liberă. Încălzire cu Bucureștiul lui Rădescu.
 
2. Dacă ai chef de un party în afara Bucureștilor, dă o fugă până în Moreni, la festivalul Kohvert 2.0, cu vibe electro și setting natural. Muzică de la Zece, Mirror State, Loxique, Nicola, George Dinu b2b Dinu Ivan și Herrschnell b2b Daniel Petrariu. Intrarea e 15 lei all night, Friday night
 
3. Tot de vineri, la Casa Presei Libere, Secret Garden - Connecting the Dots. Se îmbină și se leagă instalații și fotografii semnate Cristiana Cott Negoescu, Ioana Cristina Casapu, Dragoș Mălăescu, David Burlacu, Adi Bulboacă, Alice Finichiu, Barna Nemethi, cu muzică Guillaume & the Coutu Dumonts, Cezar, Dan Andrei, Emi și vizualuri by Cote. Te costă 35 de lei înainte de 12 și 50 după. Dans cosmic garantat și senzații extracorporale pe proprie răspundere. 
 
4. Se continuă vinerile pe terasa blocului Magheru One, unde de la ora 21, vineri, ARCEN aduce poezie de Adela Greceanu, Domnica Drumea și Ioan Es. Pop, o pune pe muzică aleasă de Alexandru Anghel și asortează cu vin și design de la m60. Intrare liberă, cu rezervare.

5. Ultimul weekend pe terasa Colectiv înseamnă muzică și dans pe Tom.A, Nipple’s Delight, Captain Midnight (Origami Sound), Mariin b2b Soll, Posh și Stef Decat, cu burgeri de la Burger Van în stomac și smoothie-uri la jumătate de preț în mână. De vineri și până duminică, de la 7 seara, cu intrare liberă.
 
6. De ce să se termine vara cu gust amar, când poate să fie sărat? Așa zice Marea cu Sarea, care face un afterparty la Năvodari, pe New Havana Beach. Intrare liberă, în ton cu spiritul de party. Cum am frământat nisipul, acum o lună și.
 
7. Sâmbătă și duminică, în Parcul Izvor, Creative Fest îi urcă pe scenă pe Mos Def, Onyx, Șuie Paparude, Robin and the Backstabbers, Gojira & Planet H, DOC , Vlad Dobrescu, Cedry2k &Carbon, Professor P & DJ Akilles (Suedia), Les Elephants Bizarres, Grimus, Basska, Tony Baboon Band. Festival gratuit, la pachet cu street dance, demonstrații de graffiti, space painting, 3D urban art, acrobații cu skateboard și biciclete.

8. Litera pe Ritm e un atelier de mișcare și de scriere creativă din cadrul inițiativei Bucureștiul Creativ, parte din Festivalul Internațional George Enescu. E coordonat de Ana Nedelcu și are loc sâmbătă de la 10, la Cărturești (str. Pictor Arthur Verona, nr. 13). Experimentul de studiu interdisciplinar e compus dintr-o parte de explorare a spațiului prin tehnici de mișcare și improvizație, pe muzica lui Enescu, și dintr-o parte de exprimare liberă în scris a strărilor simțite de corp prin mișcare. Intrarea e liberă, cu rezervare la anartivism@gmail.com.

9. Claca organizează sâmbătă, de la 15, la sediul din Tăbăcarilor, nr. 7, un freeshop, bucuria oricărui anticonsumerist. Ideea e simplă: aduci lucrurile care ție nu-ți mai trebuie, dar ar putea fi de folos altcuiva, și pleci cu alte chestii de care ai nevoie. Schimb de bunuri fără bani, plus reciclare. După, poți să te întinzi la răsfoit de reviste din bibliotecă sau la discuții cu un șpriț sau un cocktail cu zmeură în mână.

10. Sâmbătă, tot pe zi, cu pornire de la ora 16, căscăm gura pe Digul Lacul Morii la acrobațiile executate în aer sau pe apă de piloți care știu ce fac. AeroNautic Show, singurul festival de gen, promite o demonstrație de artă a pilotajului aerian și nautic. Oricum, sigur o să vezi măcar un lucru nou.

11. Tot de la 16:00, dar la Pow Wow (Calea Victoriei 102-108), se sărbătorește Ziua Internațională a Bărbii. Bărbații se vor întrece în bărbi (și vor primi premii), Mr. Jack și BICA vin cu muzica, iar Alex Vlad Covaci expune ceva frumos. Dress code: "flower is the power"
 
12. Exit Oz sunt prea jazz sau prea rock, depinde pe cine întrebi. Mai bine să-ți faci singur o părere, sâmbătă la 7, la A2DOI, pe Victoriei. Dup-aia se continuă seara cu Paradaiz Bollypop Division - Asha Bhosle, Mohd-Rafi, Shamshan Begum, Usha Uthup, Kishore Kumar, Mahendra Kapoor și Suresh Wadkar, adică ceva de baieram nouăzecist, cât de cât. Mai bagă apoi și un invitat DJ special și misterios, ca să cânte până dimineața. Costă 15 lei. 
 
13. La Carol 53, tot sâmbătă, se anunță un eveniment magic. Imagine The Roots aduce muzică electronică, miros de lemn vechi și lavandă, licori alese, mister și istorie, poate și nuditate, dacă te apucă cheful. Muzică de la Kurtis Kromm, Nice ‘N’ Trick, Tibiem și alții. Acces 25 lei, în avans, sau 35, în seara cu pricina.
 
14. Din nou la Pow Wow, duminică de la 17, te așteaptă Simion Bogdan-Mihai, aka Șamanul Mut, ca să îți povestească despre muzică veche românească, influențe etnice și revitalizare culturală. Se mănâncă în ton cu subiectul de discuție, de muzică nu mai vorbim și se încurajează degustarea cu gura, urechea și mintea. 

15. După o vară întreagă de (re)descoperit ștrandurile din oraș și-o bucată de identitate, odată cu ele, colectivul P’afară ne amenință cu cea mai marfă petrecere de zi pe care-a văzut-o Bucureștiul, adică Sistemoo de la Ștrand. Duminică, de la 12, ne adunăm la Ștrandul Giulești (Calea Giulești, nr. 240) unde-o să ne unduim în apă sau pe uscat pe muzicile Prdz Sndsstm, Ion din Dorobanți, Cosima von Bülow și Shmatrik Katani. Intrare 10 lei.

16. De la 18, în A2DOI se lansează numărul 3 al revistei Plic. E despre experiențe, expunere și ambivalență, care vin la pachet cu o vară la drum. Atmosferă de povestit cine-ce-cum din ultimele trei luni, plus concert Danaga, de la 20. Plătești 10 lei la intrare și primești și revista. Preview la cum a fost vara lui Plic. 

17. Tot duminică, dar de la 20, la Terasa Baraka se joacă Gadjo Dildo, spectacol cu și despre clișeele construite în jurul femeilor rome. Elena Duminică, Mihaela Drăgan și Zita Moldovan sunt câte una dintre formele pe care discriminarea le ia: femeia romă de carieră, femeia romă lesbiană, femeia romă care-și neagă identitatea. Regia îi aparține lui Mihai Lukacs, muzica e asigurată de Ion din Dorobanți și coregrafia de Paul Dunca, iar costumele, de Diana Bobină. Intrare liberă pe bază de rezervare la 0721568967.

18. Pentru ultima petrecere a săptămânii ne mutăm în Hangover, pe Șelimbar, nr. 1. Can you kick it? începe de la 22 și-i adună într-un live act pe Chimie, Flou Rege, TKE și MCoco. 10 lei intrarea, doar pentru 18+. 

19. De vineri până duminică, e momentul perfect de (re)descoperit Brașovul. Acolo se desfășoară amural, un festival de videomapping și arte vizuale noi, care implică peste 35 de artiști români ai momentului, proiecții psihedelice, muzici live și seturi și tot ce-ți mai trebuie pentru un weekend nocturn. În afară de asta, te poți răsfăța cu expoziții de fotografie, ilustrație, pictură murală, poezie vizuală cât și cu secretele gastronomice ale Brașovului, în locuri atent selecționate precum Bistro de l'Arte, Tipografia sau Gaura Dulce. 

20. Dacă tot te prinde duminica în Brașov, poți alterna artele vizuale cu cele ale spectacolului, pentru că reîncepe stagiunea la Teatrul Sică Alexandrescu, cu o premieră. Privește înapoi cu mânie, în regia lui Vladimir Anton, cu Ada Galeş, Bogdan Nechifor, Vlad Pavel, Maria Gârbovan și Mihai Bica. Preţul biletelor: 13 lei, redus pentru elevi și studenţi la 7. 
Pin It email