5 (cinci) recomandări de weekend

Redacția | 14 Mar 2013

Lettrists, Poni Hoax, Rocker, One World, Shadow Dancer și, bonus, o noapte de beție cu interbelicii noștri.

Vineri la 19 la MNAC e vernisajul unei expoziții pe care o așteptăm ca pe pâinea caldă. Lettrists, Isou & Co, curatoriată de François Letaillieur, expus recent la Palais de Tokyo, aduce la București peste o sută de lucrări, documente și filme, dintre care unele au fost plimbate și la case mai mari, ca Pompidou sau Reina Sofia din Madrid. Pe scurt, lettrismul este post al Doilea Război Mondial ce-a fost Dadaismul post-Primul. Expo deschisă până pe 2 iunie. 

Pentru vineri noapte avem două cuvinte cheie: Poni Hoax. Karpov not Kasparov în deschidere, Control Club, intrare 30 de lei. 

Dacă n-ați văzut încă Rocker, puteți s-o faceți sâmbătă, la UNATC. Intrarea e liberă, și puteți să vorbiți și cu regizorul Marian Crișan și echipa după proiecție. De la ora 19. 

Trebuie profitat la maximum de ultimul weekend One World România. În meniu, filme cu și despre tineri: sâmbătă, The Bed is Broken și Only the Young și duminică Girl Model, toate la Corso. Pe alte subiecte, duminică, de neratat Call me Kuchu la Union, film care documentează povestea primului activist gay din Uganda, ucis în casa lui și The Act of Killing la Studio Horia Bernea, un „documentar al imaginației”despre foștii „ucigași de comuniști” din Indonezia.

Dacă tot suntem într-un weekend full de documentare, merită încercat și primul film de ficțiune al unui regizor de documentare celebru, James Marsh. O poveste cu spionaj, IRA și Clive Owen. Shadow Dancer, la Elvira Popescu, Union și prin malluri. 

Bonus: Articolul săptămânii pe SUB25. 
Pin It email