7 (şapte) recomandări de weekend

Redacția | 14 Feb 2014

nepasteurizat, frumusețea unei pieli în contrast cu altă piele, #dailylumpan, dansul și avansul, cndb.

„Directoarea unei fabrici de lapte este surprinsă îmbăindu-se în cuvele pline cu lapte care urma să fie îmbuteliat și dat spre vânzare alimentarelor în fața cărora se formau cozi interminabile.” Vineri, de la ora 17, la Galeria Posibilă, este vernisajul expoziției nepasteurizat, care documentează, imaginar, acest mit urban.

La Galeriile Williams (str. Mircea Vulcănescu, nr. 57) are loc, vineri seara, vernisajul expoziţiei Frumusețea unei piei în contrast cu altă piele, semnată de Ioana Cristina Casapu şi Cristiana Negoescu. Vernisajul va conţine un live performance Poetrip, urmat de un after-party până la ultimul client.

Fotograful Andrei Lumpan expune luna asta la Saint Ink fotografii de stradă îmbinate cu instantanee ale cotidianului, toate făcute cu un smartphone. #dailylumpan poate fi văzută până pe 27 februarie.

Sâmbătă, de la 20:00, băieţii de la Karpov Not Kasparov au concert în Alandala (Str. Aurel Vlaicu 70). Intrarea e liberă, donaţiile pentru artişti sunt binevenite.

Tot sâmbătă, în Colectiv, la Dansul și Avansul 5 e GOLAN live. Adică Alex, Charlie și Ernesto, OK Corral, HIGH JET și AltOm. 10 lei, de la ora 21. 

Dansul continuă și la CNDB. Pe 15 februarie, de la ora 19.30, în Sala Stere Popescu, are loc spectacolul Cvartet pentru o lavalieră. Concept: Vava Ştefănescu. Co-autori: Vlaicu Golcea (artist sonor), Carmen Coțofană, Istvan Teglaş, Mihai Mihalcea (dansatori). Bilete: 25 lei și 15 lei tarif redus pentru studenți și elevi. 

Duminică, tot la CNDB, Sala Stere Gulea, are loc Hematopoesis, performance-ul extraordinar de 8 ore al artistei Mădălina Dan. „Hematopoesis, în termeni medicali, se referă la procesul prin care iau naştere celulele sanguine mature, funcţionale. Am un corp pe care vreau să-l folosesc în deplinătatea resurselor sale, din punct de vedere fizic, psihic şi energetic, anatomic, senzorial şi emoţional, al memoriei stocate şi-al potenţialului experenţial pe care-l deţine, cât încă se mai poate.” - Mădălina Dan. De la ora 12 la ora 20, biletul 15 lei. 

În imagine, nepasteurizat de Ilinca Marinescu. Video de prezentare a expoziției, realizat de Alexandru Mironov. 
Pin It email