9 (nouă) recomandări de weekend

Redacția | 06 Iun 2014

Caravane, festivaluri, târguri și dans contemporan on the side.

1. Cinefilii împânzesc în continuare cinemaurile și terasele din Cluj, la weekendul final de TIFF 2014. 

2. Cine-i pe teatru e două județe mai încolo, la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Festivalul începe astăzi cu spectacole de stradă și continuă până pe 15 iunie cu spectacole ale câtorva din cei mai apreciați regizori de teatru internaționali: Lev Dodin, Wajdi Mouawad, Bastian Kraft, Silviu Purcărete, Gianina Cărbunariu, K. Kiyama, Denis Podalydès și Oliver Frljić. Plus dans. 

3. Vineri, are loc în București un experiment artistic bazat pe principiul terapiei prin artă, în care privitorul devine participant. Cristiana Negoescu e autoarea lui, și vă așteaptă, de la 20:00, la Carol 53.

4. Punctul culminant al Bucharest Pride este sâmbătă, de la 16:00 când mergem la Marșul Diversității. Sărbătorim și după la Queer Night și lansare de LP Plurabelle în Club Control, de la 23:00.

5. Femei pe Mătăsari revine weekendul ăsta, cu trei zile de plimbat pe stradă și concerte de numai, numai: Hai Iu Iu al lui Radu Afrim, We Singing Colors, Georgiana Mănăilă, Lucia (pe care o urmărim de la debutul din 2012), Velosonics. Programul complet e aici

6. La WASP se întâmplă, pe 6 iunie și 7 iunie, de la 19:00, premiera spectacolului de dance performance Score#21 - Method of Destruction, semnat de coregraful belgian Thomas Steyaert, și jucat de cinci performeri români. Pe Ion Minulescu 67 - 93.

7. Cine vrea o bijuterie nouă sau doar să sondeze prospăturile din domeniu să treacă pe la Project A, un târg de bijuterie contemporană dedicat absolvenților școlii Assamblage, care va reuni peste 20 de designeri. La Galateca, pe 7 și 8 iunie, de la 11:00 la 20:00. 

8. Proiecții de filme românești, plimbări prin oraș și ateliere – cam asta aduce Caravana Urbanium în Turnu Măgurele, între 6 și 8 iunie, un motiv numai bun să vizitezi orașul teleormănean.

9. Caravana Metropolis a pornit prin țară, cu filme alese pe sprânceană, de văzut sub cerul liber. Prima oprire e la Teatrul de Vară din Târgu Mureș, de pe 5 pe 8 iunie. 
Pin It email