[Noreen] - Anatomia unei sinucideri

Marc Solomon | 23 Apr 2013

Cronici scurte pentru filme scurte - Noreen, Domhnall Gleeson, 2010. O recomandare ShortsUP.

Noreen este un scurtmetraj regizat de Domhnall Gleeson (fiul marelui actor irlandez Brendan Gleeson) cunoscut mai mult ca actor, dar care a mai făcut un scurtmetraj în 2009, What Will Survive Of Us?.

Actorii principali din film sunt Brendan Gleeson și Brian Gleeson, fratele mai mic al lui Domhnall, care interpretează doi polițiști incompetenți. După ce Frank (Brian Gleeson) se plânge timp de câteva minute despre ce are el pe suflet, el și Keogh (Brendan Gleeson) ajung la o casă unde este un om mort cu un pistol într-o mână și în cealaltă un bilet pe care scrie mare Suicide Note. Pe canapea stă liniștit un porc. Frank crede foarte vag că omul s-a sinucis, dar Keogh este convins că a fost omorât de cineva și că faza cu bilețelul este doar o cacealma. Evident că idioțenia lor merge mult mai departe.

Domhnall are mare noroc cu tatăl său căruia i se potrivește ca o mănușă rolul de polițist idiot, dar simpatic, fapt care este redovedit în filmul lui John Michael McDonagh The Guard (2011), iar nici Brian Gleeson nu e rău în rolul lui Frank.

De asemenea, Domhnall Gleeson știe cum să folosească umorul irlandez cu care ne-am obișnuit din filme precum In Bruges (2008), Six Shooter (2004) și multe altele, iar răsturnările de situație dese sunt foarte binevenite, fiecare fiind credibilă și nu forțată.

Nota: 8/10

***
Cronici Scurte pentru Filme Scurte este un proiect ShortsUP + SUB25
Pentru o extraporție de scurtmetraje intră pe shortsup.ro
Pin It email