Premiile Superscrieri 2013

Redacția | 20 Sep 2013

Peste 5000 de euro cash și (cel puțin) o seară de glorie.

Fundaţia Friends For Friends invită toţi autorii - consacraţi sau nu, din presă sau de pe platforme digitale, jurnalişti sau bloggeri, profesionişti sau amatori – să participe la ediția a treia a competiției Premiile Superscrieri - non-ficțiuni care schimbă lumea. Cele mai “curate” premii românești de scriere creativă și jurnalism narativ își deschid înscrierile până pe 30 septembrie 2013 - exclusiv pe baza unui formular online.
 
Cu un istoric la primele două ediții de 462 de participanți cu 721 de lucrări înscrise, cu peste 30 de câștigători și premii în valoare totală de aproape 10 000 de euro, competiția își propune să încurajeze în România acele povești puternice și texte de calitate care informează corect, emoționează, modifică percepții și atitudini.
Lucrările înscrise la cele cinci categorii de concurs (Reportaj, Eseu, Opinie, Portret și Fotojurnalism și Multimedia) vor fi evaluate de un juriu care se extinde anul acesta la un număr de 15 profesioniști cu experiență în jurnalism și comunicare: Vlad Mixich - a doua oară președintele juriului, Ani Sandu, Cristian Movilă, Dan Duca, Gabriel Dobre, Larisa Ghițulescu, Liviu Iolu, Marta Ușurelu, Melania Medeleanu, Mihnea Măruță, Paul Radu, Tania Radu, Teodor Tiță, Vasile Ernu și Vlad Petreanu.

La această ediție se vor oferi 18 premii care însumează peste 5000 de euro: patru premii I, în valoare de 500 de euro fiecare (susținute de Friends Advertising), precum și premii speciale - Superscrierea Anului - 1000 de euro (susținut de Romanian Business Leaders) și Premiul special Avon -300 de euro. Pentru categoria Fotojurnalism și Multimedia, F64 oferă premiul I, un super produs. Totodată, noutatea introducerii unei minime taxe de participare de 10 lei are ca scop constituirea unui nou premiu - o bursă pentru un tânăr jurnalist, în vederea realizării unei lucrări de non-ficțiune.
 
"Se pare că România răspunde mult mai ușor la salvat căței orfani decât la a contribui pe termen lung, la sănătatea unei meserii-atitudine, aceea de scriitor de non-ficțiune creativă, cu atâta impact în societate. Așa că cel mai important lucru pe care-l găsesc de spus acum e că le mulțumesc foarte tare și îi felicit pe cei ce ni se alătură cu oameni, energii și bani pentru a duce Superscrieri tot mai sus."  - declară Sorin Trâncă, Președintele FFFF și inițiatorul competiției.
 
Sponsori: Orange – sponsor principal, Avon, Romanian Business Leaders, Friends Advertising, F64, Humanitas, Okian , Publica, Tea Forte, Vellant.
 
Pentru mai multe detalii despre Premiile Superscrieri, explorați - http://ffff.ro/superscrieri/
Pin It email