11 chestii de luni până joi

Redacția | 13 Iun 2016

Pelicam, retrospectiva TIFF la București, o seară de WAHA, fanfară belgiană, teatru și ce mai e de făcut săptămâna asta.

Luni, 13 iunie

1. Lansare Turb@ - De la ora 18:00, la Cărtureștiul de pe Arthur Verona se lansează Turb@, o carte despre cărbune, scoasă de Editura Vellant, desenată în cărbune de Ioana Trușcă, povestită de Justin Baroncea și „montată” de Radu Manelici.

2. Est-Vest Cinema - Lunea asta, de la 19:00, va fi proiectat în Club Control filmul Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (r: Ulrich Edel), ecranizarea cărții cu aceleași nume, care spune povestea unei puștoaice care se luptă cu dependența de heroină în Berlinul anilor '70. Intrarea este liberă.

3. Povești fără frică este numele temei abordate la Centrul de Teatru Educațional Replika lunea aceasta. De la ora 19:00 se joacă Fapte vitejești, unul dintre cele mai apreciate spectacole pentru copii, care spune șase povești sincere despre frică, de la ora 20:00 se va vorbi despre cartea Rețete împotriva îngrijorării de Lawrence Coen, iar de la 20:30 va fi proiectat filmul Lupu (r: Bogdan Mustață)

4. De la 20:00, în Sala Studio din Fabrica de Pensule, se joacă (și trebuie neapărat văzut) Parallel. Semnat Ferenc Sinkó și Leta Popescu și având la bază experiențele protagonistelor Lucia Mărneanu și kata bodoki-halmen, spectacolul abordează provocator temele: corp, identitate sexuală, refulare, acceptare. 

Marți, 14 iunie

5. Fanfara KermesZ à l'Est în concert la J'ai Bistrot - O fanfară belgiană născută în Vestul Europei care-și trage influențele din Balcani vine marți în J'ai Bistrot și promite să vă dea peste cap orice idee pe care o puteți avea despre „muzica de petrecere”. Începând cu ora 20:00 și până vă mai țin picioarele. În plus, intrarea este liberă.

Miercuri, 15 iunie

6. Mioritza, a treia parte din trilogia Tristory, propune o reinterpretare a baladei si trebuie neapărat văzută. Textul original este remixat si jucat de una dintre cele mai fresh și în vervă echipe de tineri actori. De la ora 20:00, la Teatrul Luni de la Green Hours. Biletul costă 25 de lei în avans (cu rezervare la 0788452485) sau 30 de lei la fața locului.

7. Retrospectiva TIFF la București - Cei care încă suferă că nu au ajuns la TIFF anul ăsta se pot consola cu retrospectiva care va avea loc de miercuri până lunea viitoare, la Cinema Elvira Popescu. Miercuri veți putea vedea Sparrows (r: Rúnar Rúnarsson), câștigătorul Marelui Premiu al Juriului, un coming-of-age story despre un băiat de 16 ani, care trebuie să învețe cum să gestioneze relația dificilă pe care o are cu tatăl său, iar joi nu trebuie să ratați The Accursed (r: Hagai Levi), într-o proiecție-maraton de 5 ore a serialului care urmărește 4 artiști iconici din Israel. Programul complet îl găsiți aici.

8. Miercuri seara avem un Waha preview chiar în Control. Waha Live Stage concert începe de la ora 22, când 3 trupe tinere se vor întrece pentru a câștiga scena live a festivalului care începe pe 21 iulie, în pădurea cea fără de semnal. După ei, pun muzică Danaga și Matze. 

Joi, 16 iunie

9. Pelicam IFF - Joi începe la Tulcea cea de-a 5-a ediție a unuia dintre festivalurile noastre de film preferate, Pelicam, care aduce cele mai noi documentare despre mediu. Timp de 4 zile, vor avea loc peste 30 de proiecții în premieră națională, în prezența regizorilor, discuții, expoziții foto, un workshop de jurnalism radio și concerte.

10. Rooftop Cinema - Începând cu ora 20:00, la DESCHIS Gastrobar are loc un Warm-Up la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, un eveniment ShortsUP care aduce o selecție a celor mai bune scurtmetraje recente. Programul de joi conține 5 filme scurte românești din ultima vreme.

11. Finisaj - Victoria Zidaru - Zis și cusut - Galeria H'Art Appendix, de pe Calea Victoriei nr. 91-93, organizează joi, de la ora 19, vernisajul expoziției de sculptură Zis și Cusut al Victoriei Zidaru, inspirată de obiectele făurite de țăranii de odinioară. Va avea loc și un recital al violonistului Sabin Penea, care va interpreta piese de George Enescu și J.S. Bach.
Pin It email