14 (paişpe) recomandări de weekend

Redacția | 21 Aug 2015

Nu lăsa vremea tomnatică să te deprime, pentru că vara e departe de a se fi încheiat și ai o grămadă de chestii de făcut.

1. De vineri până duminică, în Parcul Herăstrău, la Roaba de Cultură, are loc festivalul Bucharest GreenSounds. Line-up-ul îi cuprinde, printre alții, pe Asian Dub Foundation, Subcarpați, Danaga, Guano Apes, De Phazz, Nouvelle Vague, sau We Singing Colors. Ca să facă pe plac tuturor gusturilor. Ce alte festivaluri se mai întâmplă la sfârșit de vară.

2. Vineri, de la ora 19:30, sunteți așteptați la primul marș al bicicliștilor pentru educație în ceea ce privește sănătatea (mai precis o campania de informare despre melanom, cea mai gravă formă de cancer de piele), organizat de Hai cu bicla și Adevărații Veloprieteni România. Programul marșului îl găsiți pe pagina evenimentului.

3. Minunatul text Omul pernă al dramaturgului Martin McDonagh are parte de un spectacol pe măsură, care se joacă vineri, de la ora 19, la Godot, cu o distribuție formată din niște actori tineri brici, care îți taie respirația tot timpul: Rareș Andrici (care și-a făcut debutul în cinema în Duminică dimineață, regia lui Bogdan Theodor Olteanu), Cosmin Dominte, George Lepădatu și Tudor Andronic. Biletul costă 25 de lei.

4. Tot vineri se întâmplă și un nou party marca Absolut, la Halele Carol, avându-i ca responsabili pe muzică pe James Priestly, Giles Smith, Cap și Paula Popa. Accesul se face numai pe baza cardului Absolut Color (fiecare posesor poate intra cu încă 3 persoane), iar informații găsiți la contact@coloring.ro.

5. La Brașov, de vineri până duminică în Piața Sfatului și Piața Enescu va avea loc Bohemian Square, care va aduce laolaltă intervenții arhitecturale, instalații interactive, trasee urbane alternative, expoziții de arte vizuale, concerte, proiecții de film, sau workshopuri creative. Programul, aici

6. Sâmbătă, de la ora 21, pe terasa blocului Magheru One (Bl. Magheru, nr. 1-3) se lansează proiectul 21 de nocturne, care va cuprinde 21 de evenimente dedicate poeziei contemporane, filmelor de artă, dezbaterilor filosofice și muzicii experimentale și se va desfășura în perioada august 2015 - februarie 2016. În cadrul primei nocturne vor fi citite poeziile Adelei Greceanu, Domnicăi Drumea și ale lui Ioan Es. Pop, în cea de-a doua, poeziile lui Radu Vancu, Claudiu Komartin și Dan Coman, iar la cel de-al treilea eveniment, poeziile lui Mircea Cărtărescu, Florin Iaru, Traian T. Coșovei și Ion Stratan. De vin și de amenajarea spațiului s-au ocupat cei de la M60, iar responsabil de muzică va fi Alexandru Anghel.

7. ODD Night #8 se întâmplă la Grădina Viitorului (Str. Viitorului, nr. 153) duminică de la ora 8, cu un live Double Sesame & Discombobulatrix, urmat de un dj-set de pe casete Pali Pali & Amber Amber. Suport: 10 lei.

8. Feminist and Queer Film Festival va avea prima ediție anul ăsta în București, între 6 și 10 noiembrie, dar până atunci a ales din selecția de 1.000 de filme pe cele cu plajă și mare, pentru a le trimite la OHA Beach (Mamaia), sâmbătă și duminică. Movies, Moves and Grooves #1 este primul warm-up al festivalului, iar următoarele vor avea loc în București.

9. La Have a Cigar, de pe strada Dianei nr. 11, sâmbătă are loc un Yard Sale, cu intrare liberă, unde poți să te desparți de lucrurile pe care nu le mai folosești (și eventual, să-ți iei altele în loc). Dacă nu, poți pur și simplu, să rămâi la o cafea, ascultând niște muzică bună.

10. Dacă sunteți prin Timișoara, aruncați un ochi și la Scârț Loc Lejer (str. Laszlo Szekely, nr. 1), unde sâmbătă și duminică va avea loc un picnic de modă denumit sugestiv Oglinjoara și care va aduna haine făcute de designeri, bijuterii și handmade, dar și un workshop de makeup. Dress code: pălărie.

11. Și tot la Timișoara, duminică are loc un workshop de henna, de unde puteți afla care-i faza cu planta din care se prepară, cum se pregătește pielea înainte de tatuaj și cum se menține acesta și cum să îți faci și tu un model de la 0. Mai multe detalii aici.

12. Ce e mai bun în teatrul independent vine la festivalul Undercloud, care se ține la Muzeul Țăranului Român de sâmbătă până pe 31 august. Spectacole ale tinerilor regizori, spectacole în care veți regăsi actori consacrați, spectacole invitate de afară și multe alte surprize. Printre ele se află și Amalia respiră adânc

13. Cele mai bune filme de la NexT Film Festival au început să cutreiere țara, într-o caravană care ține până pe 27 august. Au mai rămas de bifat pe hartă Bistrița (21-22 august), Vatra Dornei ( 23-24 august) și Brașov (26-27 august). Mai multe detalii aici.

14. Dacă nostalgiile vremurilor de altădată pe care nu le-ai trăit te dau afară din casă, vino duminică la La un ceai (Str. Luigi Cazzavillan, nr. 25), pentru o petrecere cu tematică comunistă cu ocazia zilei de 23 august. Rezervările se fac la 0734 195 395, iar suportul pentru partid este de 20 de lei per tovarăș.
Pin It email