15 (cinşpe) recomandări de weekend

Redacția | 19 Apr 2013

Târguri de toate felurile, filme de toate lungimile, artă non stop, Rokolectiv, gaming, roţi. Cât te ţine.

1. Vineri, la 12, începe Home Mătăsari Fair şi ţine până duminică inclusiv. Vă aşteaptă cu obiecte hand-made, ceai bun, jazz şi-un acoperiş sub care promite să se întâmple numai lucruri frumoase.

2. Cluj Shorts, festivalul dedicat exclusiv scurtmetrajelor, demarează la Cinema Victoria din Cluj şi ţine două zile. Vor rula filme de prin toată lumea, multe dintre ele câştigătoare de premii la festivaluri internaţionale. Un abonament pentru toate proiecţiile (exceptând Gala de Premiere) costă 50 de lei. 

3. 96 de ore Non Stop creează artiştii weekendul ăsta la Galeriile Ştefan cel Mare din Iaşi. Proiectul simulează dinamica unei structuri de consum, punând în cadru relaţia dintre consumator şi produsul consumat. 45 de oameni din arhitectură, design, teatru, muzică, foto-video, artă plastică vor crea timp de 96 ore o platformă alternativă de expresie creativă prin expoziţii, teatru, ateliere, concerte, instalatii, proiecţii de film, dezbateri, serate cocktail, intervenţii arhitecturale şi de design. 

4. La Centrul Cultural Nicolae Bălcescu, ora 19, se joacă Scene din viața insectelor, supranumit mister psihedelic muzical. Fluturițele au cizme roșii din piele și aripi robotizate, gândacii de gunoi au în repertoriu cele mai răvășitoare balade de dragoste și greierii plâng mult. Multe gâze și musculițe, unele mai crude, altele mai permisive, se joacă de-a oamenii într-un decor uimitor, făcut din bucăți de plastic, gunoaie și alte materiale colorate. Str. 11 Iunie nr.41, București, rezervări bilete la: 021 336 43 40.  

5. Tot vineri, tot ora 19, la cinema Studio e avanpremiera lungmetrajului de debut al Iuliei Rugină, Love Building. 6 zile într-o tabără de reparat cupluri, cu psihoterapeuții Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol și Dorian Boguță, pe un scenariu de Ana Agopian. În competiție. 

6. După ce te-ai distrat cu musculițele/tabăra de terapie de cuplu, poți să te duci de la 22.30 la MNAC, la a opta ediție a festivalului de muzică electronică Rokolectiv - bumbți-bumbți mai de hipsteri. Festivalul continuă sâmbătă, la aceeași oră și-n aceeași locație, iar duminică, pentru cine mai poate, afterparty - de la 6 dimineața în Modern. Abonamentul costă 70 lei și biletul pe-o zi, 35.

7. Concert au şi Blue Nipple Boy, în Club Control. Băieţii vor lansa cu ocazia asta videoclipul la piesa Musa Nana şi le vor prezenta fanilor cei doi membri noi ai formaţiei. Invitaţi speciali: The Amsterdams şi YellLow. Biletul costă 20 de lei, iar intrarea se face de pe la 22. 

8. La Cluj, vineri e Gaming Night, în Cluj Hub. Gamerii vor avea la dispoziţie două etaje, Lan Party (15 PC-uri), multe Console (Xbox cu sau fără Kinect / Guitar Hero, PS3 şi WII) şi board games. Taxa de participare e de 30 de lei. Înscrieri / rezervări la psaico@psaico.info / 0748 188 859.

9. Sâmbătă, schimb de piese de skate-uri, biciclete, triciclete, motorete – La Hală se învârte roata. Plus un concurs de biciclete AlleyCat, proiecții, mâncare, băutură și concert. Cine cântă și ce se proiectează, surpriză. Pentru cei mai matinali dintre voi, agitația începe la 11 dimineața. Dar ține toată ziua și toată noaptea. La Hală, 56-64 Aleea Capidava, Bucureşti.

10. La 15, hai la un documentar, la Dianei 4. Gazeta de Artă Politică organizează Întâlnirile G.A.P., în cadrul cărora vor avea loc vizionări de filme și dezbateri pornind de la texte care tratează relația dintre artă și politică. Sâmbăta asta filmul ales e 8 Martie (România, 2012). Proiecţia va fi urmată de o discuție la care va participa și Alexandru Belc, regizorul documentarului.

11. Avem proiecţii şi la Braşov, la Centrul Cultural Reduta, unde se petrec Zilele filmului german şi francez. De la ora 17 e Intouchables (Franţa, 2011), iar de la 19:30, Im Winter ein Jahr (Germania, 2008). Intrarea e liberă.

12. La a noua ediție a târgului de bijuterie contemporană AUTOR, peste 70 de designeri își vor expune creaţiile. Cei interesați de design vor putea participa la un curs susținut de Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană în colaborare cu Ioana Avram. Târgul are loc sâmbătă și duminică, între orele 11 și 20, la Sala Dalles, iar intrarea costă 10 lei.

13. Tot pe 20 şi 21 aprilie se întâmplă la Bucureşti şi Cloud No.9 Pop-up Store, în Club Vault, pe Str. Lipscani 29-33. Vor fi acolo 25 de designeri de haine, pantofi, genți, bijuterii, plus creatori de cosmetice bio, delicaterie și decoraţiuni interioare. Intrarea e liberă. (PS: Vine şi Biscuit).

14. În aceleaşi zile, tot cu haine, e târg şi la Cluj. La Casa TIFF se pune pe umeraşe Târguţu' Vintage şi aşteaptă cumpărători de la 11 la 19.

15. Şi dacă tot ajungi la Casa TIFF, n-ai cum să ocoleşti pavilionul doldora de cărţi Gaudeamus Cluj-Napoca, din Piaţa Unirii. Vineri şi sâmbătă, găseşti deschis între 10.00 şi 20.00, iar duminică, între 10.00 şi 14.00. Ia o sacoşă la tine.
Pin It email