9 (nouă) recomandări de weekend

Redacția | 25 Apr 2014

Rokolectiv, nicecream party, AmFiTeatru, ShortsUP etc.

1. A început Rokolectiv.

2. Ieri a fost vernisajul lui George Roșu la Dada Cafe & Bar, în Piața Sfatului (Brașov): (desene pentru depresivi), o serie de recomandări anti-depresie, terapeutice și sarcastice, de o marcă inconfundabilă. Expoziția mai ține „vreo lună”. 

3. Proiectul Homemade Cinema: se iau 21 de liceeni din Focșani și patru oameni din industria cinematografică (trainerii: Paul Petrache, Matei Lucaci-Grumberg, Adi Tudose și Alex Lungu) și se lucrează pe producție de film. Vineri, 25 aprilie, la Cinema Balada din Focșani, vedem în premieră rezultatele proiectului, și se premiază cel mai bun film al liceenilor. Proiectul a fost organizat de Consiliul Local al Tinerilor în parteneriat cu Asociaţia A-maze Me. 

BONUS: Înscrierile sunt deschise la primul festival de filme făcute de liceeni din România, Super!.

4. La Botoşani, adolescenţii joacă şi sunt premiaţi la AmFiTeatru, festival care se încheie sâmbătă seara.

5. De fix un an, piscina e la purtător pe nicecream.fm, radioul online cu vibe-urile alea bune, de vară. Sâmbătă, 26 aprilie, aniversarea se sărbătorește cu un take-over la Club Control: 3 în 1 party-uri servite de 6 DJ-i (LTJ Xperience împreună cu supereroii disco locali Heion, TCFC, Emap, Disco Sigaretta, Bica). Se începe lejer, pe terasă, și se combină, după poftă, în sala mică și în sala Berlin, până a doua zi. 

6. Tot sâmbătă, Vali Umbră de la Subcarpați își lansează primul album, Observatorul Baba Novac. Asta în cadrul Freestyle Show, care e găzduit de AFO, Big Blunt și Dan Basu și invitații lor DRAGONU AK47, Bean Mc, Andri Vj  (Subcarpați), Gonza (OSP Crew), Anda Dimitriu, Infinitu (SfantuOpt Nenorocitu) & Power Pe Vinil. Atelierul de Producție, 20 lei, se intră de la ora 20. 

7. Weekendul ăsta, la Palatul Cesianu-Racoviță, are loc sesiunea de primăvară a cursurilor dedicate pieței de artă românești, cu participarea galeristului Hans Knoll. Dacă ați ratat sesiunea asta, stați cu ochii pe alegearta.ro, mai urmează și altele. 

8. Dacă n-ați văzut până acum Al Doilea Joc al lui Corneliu Porumboiu, sâmbătă e momentul perfect. La Să Film!, de la ora 19, în sala de cinema UNATC, cu intrare liberă și discuții cu echipa filmului. 

9. Start spreading the news...Weekendul ăsta, ShortsUP ne duce la New York.
Pin It email