15 (cinşpe) recomandări de weekend

Redacția | Paul Alexandru | 10 Oct 2014

De vineri după-amiază până duminica târziu.

București: 

1. Program de vineri după-amiază: Roma Living Library, Romani fashion cu mândrie, live stenciling (pentru asta trebuie să vii c-un textil de imprimat de acasă) și 2 fete pe post de DJ, cu invitație la karaoke. Toate astea și încă câteva la Roma Pride 2014, de la 16 la 18 la Centrul Plaing (în curtea Green Hours). Eveniment organizat de Youth is Tolerance - România. Detalii, aici

2. Începând cu ora 17.00, UNARTE (Calea Griviței 28) dă petrecere de deschidere de an. Se-ncepe în grădină cu Bridges, Crowd Control și Harlequin Jack și se continuă indoors cu Alt Om, Victor Stancov și Giuser. Intrare liberă. 

3. Tot vineri, de la 22:00, Anim’est dă drumul la Creepy Animation Night, pentru prima oară simultan la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu şi Carol 53. Prețul de 40 lei include și accesul la petrecerea de după - Re:Animation Hub by Jameson, la Carol 53, unde vor mixa C L N K (noul proiect muzical al producătorului bucureştean Silviu Badea, aka Montgomery Clunk) şi Polochord. 18+

4. International Tattoo Convention Bucharest se instalează timp de 3 zile la Turbohalle. Tatuaje, body painting, conferințe, dar și Miss Tattoo 2014, erotic show, striptease masculin și concurs de bărbi și mustăți. Biletul de intrare este de 10 lei înainte de ora 18 și dublu după. 

5. O a doua ediție de Sole&Shape revine la Garajul Ciclop. Haine, sneakărși și accesorii din cele mai mișto, timp de două zile. De la 12:00 la 21:00, intrarea este liberă și loc e pentru toată lumea.

6. inter@FAȚA este mai multe. Performance, spectacol de teatru documentar, cât și un dispozitiv care monitorizează activitatea neuronală a unui performer și a unui spectator și generează din asta muzică în timp real (de care se ocupă compozitorul Cătălin Crețu) și care e folosită ca suport coregrafic (de Ana Costea). Tema? Contactul între grupuri culturale diferite: comunitatea gay, etnicii romi și evrei și grupul cultural majoritar. Echipa de creație: Cătălina Bălălău, Liviu Popa, Ionuț Niculae și Paul Dunca, împreună cu dramaturgii Andreea Chindriș, Alexandru Berceanu și Vasile Nussbaum și artistul vizual Maria Drăghici. În cadrul stagiunii 2014 - 2015 de la CNDB, sâmbătă de la ora 19:30, în sala Stere Popescu a CNDB

7. Petrecerea de sâmbătă la Arene (-le Romane) pare c-a devenit o tradiție. De data asta, cu Vița de Vie, Paraziții, Gojira & Planet H, Coma, Niște băieți și Pinholes. 35 lei în avans, sau 40 lei la intrare.

8. explore dance festival #9 continuă c-un weekend plin de spectacole străine. Vineri, de la 19:30 este Deep Dish, Liquid Loft/Chris Haring (AT) – un film coregrafic în timp real de 70’ urmat de un artist talk, sâmbătă, de la 19:30: Black, Mette Edvardsen (NO/BE) – performance de 25’, urmat, de la 20:30, de No Title, Mette Edvardsen (NO/BE) – performance de 40’+ artist talk WASP și duminică, o coproducție româno-norvegiană de la 19:30 - STAFF, Andreea David & Ingrid Berger Myhre (RO/NO). Toate la WASP. 

9. Sâmbăta asta nu doar dansăm cu generozitate. Unde și ce: 11 octombrie, Discotecă se duce #PrinVecini, adică la sala de concerte și dans a super '90-istului Club Flamingo (actual Centrul Cultural Maghiar Petőfi Sándor), str. Ioan Zalomit Nr. 6, lângă intrarea de pe Bulevardul Elisabeta în Parcul Cișmigiu, Zoltan Biftek, Camil și mult RomPop + omologii săi din Ungaria, Bulgaria, Iugoslavia și URSS. Cum: fiecare leu adunat la party - intrare, bar, banii de pe jos, banii lipiți de fruntea DJ-ilor -, merg în contul Oanei, muza partyului, care are nevoie de cât mai mulți pentru o operație complicată.

10. Copii răi, al Mihaelei Michailov, cu Katia Priscăriu în rol unic și principal, cu intrare liberă, în cadrul Platformei de Teatru Educațional, duminică de la ora 19, în minunata sală a Teatrului Foarte Mic. 

Sibiu, Cluj & Brașov: 

11. La Sibiu, Astra Film Festival continuă într-un ritm amețitor de 25-30 de filme/zi. Sperăm să fiți organizați și rezistenți, că merită din plin. Despre filmul Ruina care mai rulează sâmbătă ne-a spus mai multe regizorul Markus Lenz. Nu ratați sub nicio formă: Waiting for August, un film exploziv de tânăr și luminos, în ciuda subiectului dificil – copiii ai căror părinți pleacă la muncă în străinătate (vineri, 19:30, Biblioteca Astra); Sergei Loznitsa în discuție cu Cristi Puiu (sâmbătă, Sala Thalia); Maidan, documentarul lui Loznitsa despre protestele din Kiev (sâmbătă și duminică, la Sala Thalia).

12. Muzica electronică de calitate ajunge vineri la Cluj - pentru o noapte, Ishome vine la platane și vă va face s-aruncați încălțările incomode departe. Pregătiți-vă de o super seară în Boiler Club, ca pe vremuri. Intrarea e 20RON până la miezul nopții și 30RON după.

13. Festivalul Internațional de Carte Transilvania continuă weekendul ăsta în Piața Unirii. António Lobo Antunes a plecat, dar puteți afla mai multe despre literatura norvegiană, inclusiv live de la autoarea Hanne Ørstavik, puteți cunoaște generația tânără de scriitori clujeni și face plinul de cărți. Bonus: concert Travka vineri și Semnal M, sâmbătă.  

14. Tot la Cluj, Mioritmic aduce 2 nopți de basm cu muzică de la Tale Of Us, Subcarpați, The Martinez Brothers, Livio&Roby, K.D.Chriss, Pendulum și mulți alții. Biletele în avans costă 35 de lei pentru sâmbătă sau 50 de lei pentru două nopți. 

15. Alina Andrei și George Roșu își unesc din nou forțele și ironiile dulcege pentru expoziția Ce atâta Subtitrare? - desene, poze, texte şi obiecte din filme pe care nu le-ai văzut, şi nici n-o să le vezi vreodată. Soundtrack live asigurat de Livia Şchiopu și vernisaj vineri de la ora 19, la Poarta Ecaterina, Braşov.
Pin It email